Unieke samenwerking tussen OJC ROSMALEN en Kinderopvang ’t Goudvisje. Samen op weg naar een Sport BSO

Unieke samenwerking tussen OJC ROSMALEN en Kinderopvang ’t Goudvisje. Samen op weg naar een Sport BSO

1-5-2017

De samenwerking is een feit. Al jaren heeft voetbalvereniging OJC de wens een Sport BSO te huisvesten op hun accommodatie in Rosmalen. De veelzijdige sportaccommodatie wordt uitgebreid met een nieuwe aanbouw, waar BSO ‘t Haaienhonk zich in september huisvest met dé Sport BSO van Rosmalen. De bouw is gestart!

“Door onze samenwerking gaat een droom van beiden in vervulling”, aldus Odette van de Wijdeven, directeur van BSO ‘t Haaienhonk. “Wij hebben verschillende BSO locaties in de regio en staan bekend om een gevarieerd en avontuurlijk activiteitenaanbod. De Sport BSO is een uitbreiding van onze BSO Specials. In september maakte we een succesvolle start met de Outdoor BSO een jaar later kunnen we daar de Sport BSO aan toe voegen.”

De BSO Special- Sport heeft een uniek aanbod. Het gevarieerde programma staat garant voor uitdagende sport- en spelactiviteiten, afwisseling , beweging en plezier. Na een drukke schooldag een ideale manier om je lekker uit te leven op het sportveld. Een plek waar kinderen ‘thuis’ komen na een dag school en waar ze uitgedaagd worden om nieuwe (sport)spellen te ontdekken.

De BSO werkt samen met verschillende sportprofessionals, waardoor ze met het sportaanbod in kunnen spelen op trends en behoeftes van kinderen. Kinderen hoeven geen uitblinker te zijn, alle kinderen kunnen meedoen. Op de Sport BSO maken kinderen kennis met nieuwe sporten, ze bewegen buiten in de vrije ruimte met en zonder teamgenoten, met of zonder hulpmiddelen en met of zonder doel. Bewegen met plezier, dat is waar het in de Sport BSO om draait.

De nieuwbouw bij OJC biedt daarnaast de gelegenheid om binnen te sporten. De aanbouw bestaat uit twee grote ruimtes. Een indoor sport ruimte en een huiselijke ontvangstruimte waar de kinderen na een schooldag worden ontvangen en na het sporten nog even kunnen spelen of relaxen. Binnenkort wordt de eerste steen gelegd, de Sport BSO kan daardoor bij aanvang van het nieuwe schooljaar zijn deuren openen.

Voetbalvereniging OJC en Kinderopvang ’t Goudvisje zijn trots op deze unieke samenwerking in de regio. Nog meer kinderen kunnen straks bewegen na schooltijd, dat is iets waar zowel OJC als ’t Haaienhonk naar streven. Het gratis vervoer van school naar de Sport BSO zorgt ervoor dat het voor ieder kind in de omgeving Rosmalen, Empel en ’s-Hertogenbosch mogelijk is om gebruik te maken van de Sport BSO.