Vaste gezichten

Een vertrouwd gezicht die weet wat je baby nodig heeft en jou het vertrouwen geeft om met een gerust gevoel naar je werk te gaan. Iedere dag dat je baby naar de opvang gaat, is er een vertrouwd gezicht die hem welkom heet. Om zich goed te kunnen ontwikkelen, hebben baby’s niet alleen adequate verzorging nodig, maar ook iemand die op hen reageert en aanvoelt wat ze nodig hebben.

Kleine, huiselijke groepen

Je baby voelt zich thuis in een ruimte die veilig is en is ingericht met natuurlijke materialen en kleuren die zorgen voor een geborgen, huiselijke sfeer. Hij kan in een rustige omgeving knuffelen met een medewerker, luisteren naar een liedje, ontspannen in een babyhangmat of slapen in een geborgen wiegje. Verschillende materialen zorgen voor voldoende ontdekmogelijkheden, maar nooit voor teveel prikkels.

Babyspecialist

Medewerkers die extra kennis hebben over hechting, waarbij ze altijd de juiste balans vinden tussen veiligheid en uitdaging. Daarnaast zijn ze geschoold om (verborgen) signalen van baby’s te herkennen en hierop adequaat te reageren. Onze babyspecialisten weten precies wat goed is voor je baby.

Ondersteuning & advies al voor start opvang

Sinds de geboorte van je kindje komen er veel nieuwe dingen op je af. Iedere dag leer je je baby een beetje beter kennen en dit gaat vaak gepaard met onzekerheden en verschillende vragen waar je niet direct het antwoord op weet. Je kunt ook voor de start van de opvang bij onze babyspecialisten terecht met alle vraagstukken die op je pad komen als prille ouders.

Contact met dieren

De magie tussen dieren en kinderen. De band die kinderen met dieren hebben is al vanaf jonge leeftijd zichtbaar. Niet voor niets hebben alle baby’s vaak een knuffeldier waar ze mee slapen, die ze bij zich houden in nieuwe situaties en die zorgt voor veiligheid. Wij laten de baby’s op jonge leeftijd kennismaken met de dieren. Ze observeren bewegingen, voelen de vacht en geven hen eten. Als de kinderen ouder worden, mogen ze meehelpen bij de verzorging.

Iedere dag naar buiten

Buitenlucht is gezond voor de weerstand, maar de natuur heeft zoveel moois wat baby’s kunnen ontdekken. De geluiden buiten zijn rustgevend. In de herfst voelen ze aan blaadjes die knisperen tussen hun vingertjes. Spelen met zand biedt eindeloze mogelijkheden en stimulatie op verschillende ontwikkelingsgebieden. Voor iedere baby is er ook een buitenbedje. Met gepaste kleding slapen de kinderen in de frisse buitenlucht vaak rustiger en langer dan binnen en worden zij heerlijk uitgerust wakker.

Eten & slapen zoals thuis

Je baby slaapt en eet zoals hij dat vanuit huis gewend is. De structuur die je baby van huis uit kent volgen we tijdens een dag op de opvang. Je baby wordt rustig in slaap gewiegd als dat nodig is en maakt kennis met groenten of fruit wanneer hij dit thuis ook gaat ontdekken. Samen met de pedagogisch medewerkers kijk je wat het beste is voor je baby.

Samen ontdekken

Je baby leert samen met leeftijdsgenootjes de wereld om hem heen ontdekken. Hij leert spelenderwijs van andere kinderen. Pedagogisch medewerkers stimuleren het onderlinge contact, door samen muziek te maken, materialen te ontdekken, spelletjes te spelen en op latere leeftijd door te leren delen en rekening te houden met elkaar. Individuele interactie met de medewerkers zorgt ervoor dat zij precies weten wat je baby nodig heeft en wat een volgende stap kan zijn in zijn ontwikkeling.