Kindcentrum Caleidoscoop

Fluitenkruid 6
5236 TL Empel
Kinderopvang LRK nr: 354490138
BSO LRK nr:100027544

Kindcentrum Caleidoscoop
klik hier voor de informatie over de BSO

Kinderopvang
Knus met diverse mogelijkheden
Kinderopvang in Kindcentrum Caleidoscoop biedt kinderopvang, buitenschoolse opvang en een peuterarrangement. Het pand is geschakeld met het pand van het onderwijs. Er is veel interactie met de schoolgaande kinderen, maar de aparte ruimtes bieden volop gelegenheid voor een aanbod passend bij de leeftijd 0 t/m 4 jaar. De inrichting van de groepen en extra ruimtes zoals een speelgang, gymzaal en kinderatelier zijn gericht op een brede leeftijdsgroep en biedt uitdaging aan iedere ontwikkelfase.

Beleven en ontdekken van de natuur gebeurt spelenderwijs in onze tuin. In de tuin planten we samen zaadjes en oogsten we uit eigen moestuin, verzorgen we dieren en is er volop ruimte voor allerlei spel- en leeractiviteiten. Weer of geen weer, wij zijn elke dag buiten en vies worden mag! In buitenbedjes kunnen kinderen veilig buiten slapen tot een gevoelstemperatuur van -10°C. Zuurstof bevordert een diepe slaap en het werkt weerstand verhogend.

Deze locatie beschikt onder andere over: 

 • Een kinderatelier en gymzaal
 • Een dierenverblijf voor het konijn en de cavia  
 • Een moestuin
 • Verticale groepen
 • Buitenslaapmogelijkheden

Locatiemanager 

Peggy van Lokven

T: 073 522 16 70
E: info@goudvisje.nl

Wat biedt het KC Caleidoscoop in totaliteit?
De samenwerking binnen KC Caleidoscoop is erop gericht de doorgaande leerlijn van het kind te borgen door samen op te trekken in thema’s en vieringen, maar ook aandacht te hebben voor warme overdrachten en wenperiodes zodat kinderen de overstap naar deze basisschool als logisch ervaren. Daarnaast maken partijen over en weer gebruik van elkaars expertise waardoor we als team iedere dag van en met elkaar leren.
Kinderen die gebruik maken van de dagopvang of van het peuterarrangement ontvangen een gelijke voorbereiding op de basisschool binnen onze vestiging.

 

anchor point

Buitenschoolse opvang
Deze BSO groep (de Hondshaaien) bevindt zich samen met kinderopvang (0-4 jaar) en het basisonderwijs in één gebouw. Samen vormen zij Kindcentrum Caleidoscoop. Een unieke samenwerking gericht op een ideale speel-leeromgeving voor kinderen, voor-, tijdens en na schooltijd. Samen werken aan thema’s, feesten, en warme overdrachten tussen pedagogisch medewerkers en leraren en gebruik maken van elkaar expertise en talent en dit voel je. Op de BSO in KC caleidoscoop komen kinderen binnen in een huiselijk honk, waar zij optimaal kunnen genieten van hun vrije tijd. Een divers en uitgebreid activiteiten aanbod zorgt ervoor dat kinderen iedere dag iets nieuws beleven. De BSO maakt gebruik van verschillende ruimtes. Een speciaal atelier is er voor alle creatieve activiteiten, in de prachtige theaterzaal worden regelmatig uitvoering voorbereid en getoond. In de speelzaal kunnen ze naar hartenlust sporten, maar er is ook ruimte om te relaxen. Met de kinderopvangboerderij op loopafstand zijn er tal van mogelijkheden om de dieren te verzorgen en te knuffelen en op het speelveld is er ruimte voor sportieve activiteiten.

Uniek aan deze locatie:

 • Centraal gelegen in een woonwijk met diverse speelgelegenheden en de kinderopvangboerderij op loopafstand
 • De BSO maakt gebruik van verschillende ruimtes. Een theaterzaal, atelier, sportzaal en verschillende groepsruimtes met actuele themahoeken
 • Onderdeel van een kindcentrum; een goede samenwerking voor een optimaal speel-leerklimaat en dat voel je
 • Veel aandacht voor natuurbeleving, iedere dag is er buiten wat te beleven
 • Perfect te combineren met één of meerdere middagen op een BSO special – Outdoor en/of Sport

Locatiemanager 

Peggy van Lokven

T: 073 522 16 70
E: info@goudvisje.nl

Soort locatie

 • Babyopvang
 • Peuteropvang
 • Peuterarrangement
 • Buitenschoolse opvang