Brechtje van den Houten

Pedagogisch Medewerker Peutergroep

Kinderen ontdekken de wereld van muziek en zo wordt de ontwikkeling spelenderwijs gestimuleerd

Ik heb de Docent Muziek opleiding gedaan, met als specialisaties Orthopedagogische Muziekbeoefening en Muziek in Kunsteducatie. Ik vind het super leuk om mijn kennis en ervaringen bij ’t Goudvisje in te mogen zetten.

“Hallo, hallo, hallo, ik ben Patrick. Hallo, hallo, hallo, wie ben jij? Mag ik jou een handje geven? Wat fijn dat jij er bent!”

Op deze manier start ik elke dinsdag- en donderdag ochtend de Fantasie in Beweging lessen met Patrick de beer, mijn handpop. Deze beer heb ik zelf al van jongs af aan en komt elk kind persoonlijk zingend gedag zeggen. Daarna bouwen we 45 minuten lang een muzikaal feestje waarin we op muzikale ontdekkingsreis gaan. Een liedje zingen over de boerderij of de brandweer, het geluid van wind en regen nabootsen op een trommel, het blazen van herfstblaadjes van je hand of het schudden met de samba’s tijdens een feestje, op elk thema kun je wel inspelen met iets muzikaals. Het is geweldig om te zien hoe veel plezier de kinderen beleven aan deze activiteiten. Daarnaast word ik er extra blij van dat ik op deze manier niet alleen de muzikale, maar ook de algehele ontwikkeling kan stimuleren. Want schudden met samba’s vraagt wat van de motoriek. En blaadjes blazen ontwikkelt de ademsteun die belangrijk is voor een goede spreekstem. En bij het zingen van een kiekeboe liedje, leert een kind dat iets wat weg is ook weer terug komt. Genoeg reden dus om muziek te blijven maken binnen ’t Goudvisje!